Vrijwilligers gezocht voor Educatie voor Vrouwen met Ambitie

Door: Kollumerland c.a (02-10-2017 19:30:22)

EVA-training voor vrijwilligers
In de maand oktober start er een verdiepingsmodule (training) EVA voor vrijwilligers. EVA staat voor: Educatie voor Vrouwen met Ambitie.


De training bestaat uit 2 verschillende modules waarin je als vrijwilliger getraind wordt om vrouwen te begeleiden om hun talenten te herkennen en hun ambitie en doelen waar te maken.


Module 1: ‘In je Kracht’ Hierin leer je als vrijwilliger vrouwen te enthousiasmeren om eigen talenten en krachten te stimuleren en toekomstmogelijkheden te verkennen. Bewustwording en zelfvertrouwen staan hierin centraal, zodat vrouwen kunnen nadenken over een mogelijke opleiding of baan.


Module 2: ‘Aan de slag’ In deze module leer je als vrijwilliger vrouwen te begeleiden met een concrete wens richting opleiding, (vrijwilligers)werk of een eigen onderneming.


Trainer Marjolein Reurich

Marjolein is taalbegeleider in het Digi-Taalhuis in Heerenveen. In de bibliotheek is Marjolein een leesclubje voor laaggeletterden gestart waar vrouwen uit de omgeving graag naartoe komen. Marjolein is heel betrokken en kundig bij het programma EVA en opgeleid als trainster. Het programma EVA richt zich op vrouwen die verder willen komen in het leven - empowerment. Vrouwen motiveren om verder te komen met als aandachtspunt een betere taalbeheersing. Hierin is Marjolein een voorbeeld in Fryslân en heeft zij als trainer - coach laten zien dat zij haar vak beheerst. Gedreven en daadkrachtig, met passie voor de doelgroep. Dat is helemaal van toepassing op Marjolein, die altijd enthousiast is en overal kansen en mogelijkheden ziet. Daarom is zij in de Week van de Alfabetisering genomineerd tot Taalheld in de categorie taalbegeleider 2017.


Profiel EVA-vrijwilliger

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de 2 trainingen om daarna een groepje vrouwen met ambitie te begeleiden?


Allereerst is het van belang dat je enthousiast bent en graag als vrijwilliger groepjes vrouwen wil motiveren en activeren om na te denken over wat zij willen bereiken op het gebied van opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan.


Je bent geïnteresseerd in mensen en kan goed luisteren, maakt gemakkelijk contact met anderen en je hebt een gezonde dosis humor.


Je kunt hulp bieden bij het verbeteren van taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheden die nodig zijn om te kunnen participeren in de samenleving.


Je kunt goed omgaan met onverwachte situaties in de (thuis)situatie van je cursist. Je kunt goed improviseren en bent flexibel.


Ben je al taalvrijwilliger en heb je de basistraining gedaan, dan is het dat extra fijn omdat dit een mooie basis is om mee verder te gaan. Heb je geen basistraining gedaan, maar sta je regelmatig voor groepen (vrouwen), dan nodigen we je ook van harte uit.


Je kunt als EVA vrijwilliger op de volgende manieren aan het werk:

1. Je assisteert een beroepskracht bijvoorbeeld een docent, die les geeft aan een groep.

2. Je werkt zelfstandig, 1 op 1, met een cursist in de bibliotheek, buurthuis of bij een organisatie.

3. Je werkt zelfstandig of samen met een andere vrijwilliger met een groepje cursisten (max. 8 personen) bij een organisatie, in de bibliotheek, of buurthuis.

Je kunt altijd bij een beroepskracht terecht met vragen en voor informatie.

 

Informatie trainingen

Waar? In de bibliotheek in Heerenveen.


Wanneer? Module ‘In je Kracht’

 maandag 9 oktober van 13.30 uur - 16.30 uur of  dinsdag 10 oktober 18.30 uur - 21.30 uur


Module ‘Aan de Slag’  maandag 16 oktober van 13.30 uur - 16.30 uur of  dinsdag 17 oktober van 18.30 uur - 21.30 uur


Aanmelden voor de training
Mail je opgave (gegevens + voorkeurdata) aan: rayonnoord@lezenenschrijven.nl